De leukste manieren om magie in huis te halen

In eerdere blogs had ik het al over hoe gemakkelijk het voor kinderen is om zich door hun verbeelding mee te laten slepen en hoe nuttig verbeelding is voor de ontwikkeling van een kind.
Maar hoe hou je het vast? Hoe zorg je dat kinderen als ze ouder worden ook nog durven te fantaseren en het kind in zich bewaren?
Lees snel verder voor de leukste manieren om magie in huis te halen!

Uitblink ouders

Een deel van de oplossing ligt in de jaren dat kinderen nog onbelemmerd geloven. Ouders die meespelen laten zien dat er eigenlijk geen leeftijdslimiet hoeft te zitten aan de verbeelding.

En er zijn genoeg ouders die hierin uitblinken. Daarom een paar van de leukste voorbeelden, ter inspiratie of om je gewoon even op te vrolijken!

1. Toy Story style

Wat dacht je bijvoorbeeld van de ouders die deden alsof de speelgoed dinosaurussen ’s nachts tot leven waren gekomen. De ene keer hadden de dino’s zich te goed gedaan aan de cornflakes, een andere nacht werd ‘s morgens meteen duidelijk dat het spelletjesnacht was geweest.

De zaak liep uit de hand, aangezien de ouders zelf net zo veel lol in hadden in het verzinnen van opstellingen als hun kinderen beleefden aan het resultaat. De dino’s werden al gauw steeds grotere rotzooi schoppers, van kapotte eieren in de keuken, tot wc-papier door de hele badkamer.
Een sessie zelfportretten, riddertje spelen, aan ideeën geen gebrek!

De hele verzameling is zeker de moeite waard om te bekijken – vooral als het je leuk lijkt om zelf een keer deze grap met je kinderen uit te halen.

Magie in huis halen dino1
Magie in huis halen dino2
Magie in huis halen dino3
Magie in huis halen dino4

2. Computertrucjes

Geen zin in zoveel rotzooi? Ga dan voor optie kleine briefjes achterlaten. Typ de briefjes op de computer, gebruik een handschriftlettertype en een minuscule fontsize,  en het lijkt net alsof de briefjes geschreven zijn door een klein wezentje met een supernet handschrift!
Dit verhaal deed mij natuurijk meteen denken aan de Verhaaltjesfee, maar minuscule 

briefjes kunnen ook van kabouters of elfjes zijn, wat je maar wilt!
Dus als jouw kind de Verhaaltjesfee cadeau heeft gekregen, voel je vrij om later zelf een klein briefje na te sturen als je dat leuk vindt. Als de magie langer in stand gehouden kan worden, hoor je mij niet klagen!

Magie in huis halen kabouter

3. Geheime deurtjes

Mijn favoriete voorbeeld is natuurlijk mijn eigen zus! 
Met veel liefde en aandacht heeft ze kleine deurtjes gemaakt (met bijbehorende brievenbus, ik bedoel kom op, hoe leuk!) en bij mij gaan dan de fantasie raderen meteen draaien.

Wie zou er achter dat deurtje wonen? Een stout elfje dat ’s nachts de spruitjes uit de koelkast pikt zodat kinderen ze niet hoeven te eten? 

Of een knorrige kabouter die de veters aan elkaar knoopt van mensen die te luid snurken? Misschien wel iets wat alleen kinderen kunnen verzinnen of tegen alle verwachting in een doodnormale huis-tuin-en keuken muis. Kan ook gewoon.

Het prikkelt in elk geval de verbeelding, kinderen weten er wel raad mee, zo’n mysterieus deurtje in huis.

Magie in huis halen deurtjes fee elfje

Nog een aantal bijzondere vermeldingen:

  • De vader die iedereen in het vliegtuig snoep gaf, zodat zijn dochter voor Halloween kon gaan trick & treaten
  • Of de oma die haar kleinkids een toverstaf gaf tijdens het koekjesbakken. Vervolgens stiekem food dye door het deeg sneaken, en je kleinkinderen denken dat de toverstaf echt werkt!
  • De oudere zus die glow-in-the-dark sterren in het gras legde en vertelde dat het vallende sterren waren. Als je ze ‘s avonds in de vensterbank legt gaan ze weer terug naar de hemel – niet vergeten om ’s nachts snel alle sterren van de vensterbank te halen, zodat ze “echt” terug aan de hemel zijn gegaan
  • En wat dachten we van deze vader? Je dochter een Disney jurk geven is één ding, maar zelf meeverkleden is wel echt next level
Magie in huis halen Halloween
Magie in huis halen Disney
Magie in huis halen

Genoeg manieren dus om het magische gevoel in huis te behouden, nadat de Verhaaltjesfee haar laatste brief heeft bezorgd! 

En wil je toch graag een extraatje van de Verhaaltjesfee geven met Sinterklaas, een volgende verjaardag of andere gelegenheid? Neem dan een kijkje in de webshop voor armbandjes, sleutelhangers, stickers of andere leuke spulletjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven