Duurzaamheid

De Verhaaltjesfee is groot fan van de Aarde. Dat is waar we allemaal wonen, ja toch? En ook kleine ondernemers kunnen hun steentje bijdragen door goed op duurzaamheid te letten. Daarom doet deze kleine ondernemer haar best om haar verhaaltjes op de meest duurzame wijze bij kinderen op de deurmat te krijgen!

Verhaaltjes

Website

Verzenden

Duurzaam gedrukte verhaaltjes

Waar mogelijk maakt de Verhaaltjesfee gebruik van natuurkarton, duurzame stickers of van Paperwise papier. Paperwise maakt papier van landbouwafval, waardoor het nog duurzamer is dan FSC gecertificeerd of gerecycled papier.
Door landbouwafval te gebruiken hoeven er namelijk geen bomen meer gebruikt te worden voor dit papier. Die kunnen dus lekker in de grond blijven staan, om CO2 uit de lucht te absorberen!
Ook de verzendetiketten en sommige stickers uit de webshop zijn gemaakt van duurzaam materiaal: de stickers zelf zijn gemaakt van landbouwafval, en het papier waarop ze gedrukt worden van kraft papier.

Duurzaam Verhalen kinderen

Duurzaamheid van de website

Kan een website duurzaam zijn? Ja dat kan zeker!
Dat wist ik eerst ook niet, maar het zit zo: het internet gebruikt een bak aan energie. Websites draaien op datacentra, een verzameling van miljoenen servers die de hele dag door websites in de lucht houden. En dus energie slurpen.

Maar geen zorgen, het is mogelijk om een website te laten draaien op wind energie! De webhost van deze website koopt zelfs 3x meer windenergie dan de website gebruikt, dus dan weet je zeker dat het goed zit. 

Duurzaam webshop Greengeeks

Duurzaam verpakken en verzenden

Al je bestellingen worden verzonden in verpakkingen die in de brievenbus passen. Dat betekent niet alleen minder verzendkosten voor jou, maar ook dat er geen CO2 uitstotend bestelbusje hoeft uit te rukken. Jouw bestelling kan gewoon met de postbezorger mee! 
De verzenddozen zelf zijn gemaakt van ongeverfd bruin karton, opgeleukt met een Verhaaltjesfee sticker. En daarvoor is natuurlijk weer Paperwise materiaal gebruikt. 

Scroll naar boven