De Top-5 magische personages aller tijden

Iedereen heeft favoriete personages. Maar sommige personages zijn favoriet bij iedereen! Ja toch?
Er is weinig wat de verbeelding zo sterk prikkelt als personages die kunnen toveren. Toch is niet elke magisch personage automatisch geliefd. Sommige worden klassiekers, sommigen raken in de vergetelheid. Dus wie hoort er in de Top-5 magische kinderpersonages aller tijden?

1. Elsa

Laten we beginnen met een aanstormend talent. Want ondanks dat het al tien jaar geleden is dat Frozen de wereld overnam, een decennium is nog net iets te krap om een klassieker te worden genoemd. Het “aller tijden” deel moet dus nog blijken, maar in die tien jaar heeft Elsa zo’n impact gehad dat ze toch op de lijst mag. Nooit eerder heeft een animatiefilm zoveel centjes binnengebracht voor Disney als Frozen. Opeens waren Elsa en Anna overal, om nog maar te zwijgen over Olaf.

Elsa bracht namelijk namelijk $1,28 miljard in het laatje (terwijl bijv. grote jaren ’90 favoriet Belle “maar” $443 miljoen opleverde, en opvolger en persoonlijke favoriet Moana goed was voor slechts $654 miljoen).

Waarom Elsa? Omdat ze magisch is natuurlijk!

En als zij het kan, kan iedereen het! Zo simpel is het in elk geval voor kinderen. Mijn nichtje hoefde alleen maar haar handen voor zich uit te steken en keihard “Toverkracht!!” te roepen en de magie was een feit. Daarbij was de Elsa jurk een bonus, maar geen vereiste om Frozen magic na te kunnen bootsen.

Magische personages Elsa

2. Peter Pan

Oké, ten eerste: Peter Pan kan vliegen!
Er zijn niet veel personages die dat kunnen zeggen, zelfs de volgende op deze lijst heeft daar een bezem voor nodig. Peter is altijd vrolijk, in voor avontuur, woont in een magisch land op een magische plek (the second star on the right, geweldig), heeft een temperamentvolle fee als maatje en is volkomen onbezorgd in the face of danger.

Magische personages Peter Pan

Er zitten natuurlijk redelijk wat haken en ogen aan Peter Pan, zoals vaak het geval is bij verhalen die enkele decennia oud zijn (persoonlijk ben ik van mening dat het niet oké is om iemands hand af te hakken en aan een krokodil te voeren, dus er zijn best wel wat verzachtende omstandigheden voor de wrok die Kapitein Haak koestert tegen onze vliegende held. Oja en, hij kan vliegen en Haak niet. Dus elke keer dat ze de strijd aan binden is het een stuk dapperder van Haak dan van Pan. I said what I said).

Maar als kind zijn we in awe of Peter Pan, die energiek en ongehinderd door enige angst de strijd aanbindt met piraten, Tijgerlelie red van de verdrinkingsdood en bla. En als volwassene herinnert Peter Pan ons er natuurlijk aan dat we vooral lekker speels moeten blijven en de boel niet al te serieus moeten nemen. Wordt geen Mr. Darling, want dan is het leven een stuk minder leuk.

Magische personages Harry Potter

3. Harry Potter

En jij dacht dat Elsa veel geld had opgeleverd en een ongekende opmars naar populariteit had? Dan ben je even vergeten dat jij zelf ook ooit hoopte om een brief naar Zweinstein te krijgen (I see you).

Natuurlijk is het niet alleen de toverschool alleen die onze verbeelding in zijn greep had. Harry zelf is nog net een stukje magischer dan alle andere magische personages, met zijn weirdo band met Voldemort, zijn bla en het feit dat hij bla. En dus, als er iemand is die het gevoel van magie belichaamd dan is het Harry Potter wel!

(Over haken en ogen gesproken. Het gaat hier uiteraard over personage Harry Potter. Onze bebrilde bliksemschichter magic boy is de favoriet hier, niet de schrijfster J.K. Rowling.)

4. Pippie Langkous

Eerlijk is eerlijk, dit was vroeger niet per se een favorietje van mij. Maar wel een favorietje van velen, een personage dat meerdere generaties kinderen heeft geïnspireerd om stoer en vrij te zijn, en verdient Pippi absoluut een plekje in de Top-5.

En ze is wel erg cool natuurlijk, dat snap ik ook:
– Ze heeft een paard én een aap, twee jeugddromen van mij (uit de Aladdin c.q. de paardenmeisjes fase). 
– Ze is niet bang in het donker, héél indrukwekkend. 
– Pippie heeft superkracht, dat is nooit weg
– En ze heeft en limonadeboom! 

Magische personages Pippi Langkous

Bovendien heeft Pippi op haar negende al complete wereldreizen achter de rug, en niet te vergeten, ze weet van alles een spelletje te maken. Een eigenschap die als kind al een grote aantrekkingskracht op mij had, maar die ik nu, als volwassene, al helemaal op waarde weet te schatten. 

Het feit dat dit geen favoriet personage van mijzelf is komt wellicht ook doordat ik me altijd enorm ergerde aan broer-zus duo Saai & Aanstellerig, en dat kunnen we Pippi natuurlijk niet aanrekenen.

Wel is Pippi enigszins sneu. Haar vader heeft haar duidelijk aan haar lot over gelaten, dus we hebben extra bewondering voor haar grote gevoel voor humor, lef en algehele can do spirit!

Mary poppins verhaaltjesfee blog

5. Mary Poppins

Practically perfect in every way. En dan heb ik het over de klassieke Mary Poppins. Julie Andrews, Dick van Dyke, I love to laugh, Let’s go fly a kite. Die Mary Poppins. 

Niet dat Poppins Returns geen leuke film is, maar een klassieker kun je het nog niet noemen. Die titel delen we pas uit na een jaar of tien, en dan nog heb ik dat getal eigenlijk alleen gekozen omdat ik anders bepaalde mensen van deze lijst moest schoppen (ik kijk naar jou, Elsa).

Mary Poppins barst van de magie. Ze komt zomaar aangewaaid, heeft een magische tas en veranderd hoestdrank in siroop. Terwijl ze kinderen vermaakt in magische straattekeningen en over the rooftops of London op sleeptouw neemt, heeft ze ook nog es pa Banks op therapeutische zielsreis gestuurd en een burnout bespaart.

Als iemand zichzelf als practically perfect mag betitelen, dan is het Marry Poppins wel!

Wie staat er op jouw lijstje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven