21 onweerstaanbare boekenhoekjes om in te lezen

Droom jij er ook van om een heerlijke leeshoek in huis te hebben? Laat je inspireren door deze plaatjes van 21 onweerstaanbare boekenhoekjes om in te lezen!
(en 1 waarvan je denkt, wie wil dat echt??).

Welke boekenliefhebber is er niet dol op om naar boekenhoekjes te kijken? Want “Een kamer zonder boeken is een kamer zonder ziel.”
Wie zei dat ook alweer? 
Maakt niet uit, iemand heeft het gezegd. En diegene had natuurlijk gelijk!
Als ik Pinterest open, duurt het meestal niet lang voordat er plaatjes van “book nooks” voorbij komen waar mijn hartje sneller van gaat kloppen. Later als ik groot ben heb ik hopelijk ook zo’n heerlijk leeshoekje, maar tot die tijd kunnen we alvast wegdromen bij de leukste plaatjes die ik voor je verzameld heb. 

Boekenhoekjes in een ingebouwde kledingkast

Sommige mensen schijnen een klerenkast te gebruiken om kleren in te leggen. Maar waarom zou je een kast vol stoppen met kleding, als je ook je boeken erin kwijt kunt? 
Dus ik zeg, kleding eruit, boeken erin! Want dan krijg je dit soort leuke creaties: 

Onweerstaanbare-boekenhoekjes-in-kledingkast
Boekenhoekjes kledingkast

Boekenfort

Misschien is deze meer voor kinderen. Toch? Of, ja… voor kinderen van 0 tot 100 dan, want als je deze plaatjes ziet dan wil je zelf ook graag een fort van boeken bouwen! 

Boekenhoekjes-onweerstaanbare-leeshoekjes-fort
Hut bouwen van boeken
Boekenwinkel boekenfort

Boekenhoekjes onder de trap

Zet je de ruimte onder de kast in voor schoonmaakspullen, een kapstok of andere nuttige toepassingen? Of vul je de ruimte op met boeken? Tis maar wat je kiest.
(maar ga je voor de optie boekenhoek, vergeet dan niet je Harry Potter boeken een plekje op deze planken te geven. De jongen die in de bezemkast onder trap woonde moet hier natuurlijk wel vertegenwoordigt zijn)

En als je wel je zwabber onder de trap wilt verdoezelen, maar je wilt óók die leuke boekentrap, dan heb je altijd nog de optie om je boekenkast in de trap te bouwen:

Leeshoekjes boeken trap
boekenhoek-onweerstaanbare-leeshoekjes-diy-trap
Boekenhoek onweerstaanbare leuke leeshoekjes
Doe het zelf boekenkast trapleuning

Onweerstaanbare thema leeshoekjes!

Enerzijds is dit type boekenhoek mijn persoonlijke favoriet. Anderzijds zit dit wel in de categorie van, ‘Ja maar jongens.. dit is toch geen haalbare kaart?!

Toch blijft het leuk om door dit soort prachtige plaatjes te scrollen op Pinterest. En ja, dat betekent dat we soms in het openbaar rare geluiden tegen onze telefoon maken, als een kat die door het raam naar een vogeltje miauwt. Maar er is ook zoveel moois te zien!
Boekenhoekjes met bosthema’s, het heelal, Harry Potter, zelfs de zeer bewerkelijke Narnia “geheime boekenkamer achter de kledingkast” komt vaker voor dan je denkt.
Persoonlijke favoriet? De Lord of the Rings achtige leeshoekjes! Lekker wegkruipen met een boek in een hoekje dat eruit zien alsof je een hobbithole in The Shire bent binnen gewandeld. Je kan elk moment Bilbo Baggins en een stel dwergen tegenkomen.  Wat is er fijner dan dat?
Ooit, lieve mensen. Ooit. 

Onweerstaanbare boekenhoekjes om in te lezen Harry Potter
Hobbit huis leeshoek
Boomhut boeken leeshoek

Een boekenhoekbed

Je kunt het ook op z’n ‘2-in-1’ aanpakken. Handig als je weinig ruimte hebt, en toch die wens in vervulling wil doen gaan om een toffe boekenhoek te creëren. 

Bed reading corner
Bookbed fun readingcorner

Alles kan een boekenkast zijn!

Van wasmachine, tot omgebouwde bus, tot… doodskist?
Sure, why not. Je kunt eigenlijk overal een boekenkast van maken! Dus h
eb je nog een boot over? Zaag ‘m door midden en voila, nu heb je een boekenkast! Lang leve de creativiteit 🙂

Boekenkast maken van je droger DIY
Boeken kast zeilboot
Thema boekenkast schedel doodskist
Leeshoekjes boot als boekenhoek
Bus books
Boekenkast in schilderij

Dus waar ga jij de verhalen van de Verhaaltjesfee voorlezen?

Als je voor jouw kind het leukste verjaardagscadeau aller tijden hebt gekocht, ga je elk verhaaltje dat op de mat valt ‘s avonds in bed voorlezen?
Of moet het nieuwste deel van het verhaal meteen op de trap bij de deur worden voorgelezen? Misschien heb jij al zo’n speciale leeshoekje in huis, of een leeshoekje voor de kinderen? 
Eigenlijk is het allemaal leuk. Want ongeacht waar je het doet, het voorlezen zelf is immers de grootste bron van plezier (en de magische post van de Verhaaltjesfee!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven